VCA examens vanaf € 65,95 inclusief BTW

kies uw locatie

Hoe kunnen we helpen?

Neem contact met ons op, of kom op bezoek bij ons kantoor in Hoogvliet!

VCA examens

Moet u binnenkort uw VCA-examen afleggen? Bij Examencentrum ViAlex Nederland bieden we een flexibel aanbod aan examenmomenten voor VCA-examens. Het halen van uw VOL-VCA examen of het Basisveiligheid examen is essentieel binnen diverse sectoren. Naast verschillende mogelijkheden op het gebied van examenmomenten en -locaties, vindt u bij ons ook lesmateriaal en proefexamens.

 

Wat is een VCA-examen?

Het VCA-examen is een test die wordt afgenomen bij werknemers die werkzaam zijn in bijvoorbeeld de bouw- en industriële sector, maar ook transport en logistiek. De test staat ook wel bekend als de Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers examen en dient om te bepalen of werknemers voldoen aan de veiligheidsstandaard.

 

Soorten VCA-examens

Er zijn verschillende soorten VCA examens, waaronder het VCA Basis examen en het VCA Vol examen. Elk examen richt zich op specifieke doelgroepen en vereisten.

 

Basisveiligheid VCA

Het basisveiligheid examen is geschikt voor medewerkers die operationele werkzaamheden uitvoeren of toegang hebben tot werkplekken waar VCA verplicht is. Dit examen geeft een basisinzicht in veiligheid, gezondheid en milieu.

 

VOL-VCA

Leidinggevenden en zelfstandige ondernemers die verantwoordelijk zijn voor veiligheid op de werkvloer, dienen het VOL-VCA examen af te leggen. Dit examen gaat dieper in op de aspecten van veiligheid, gezondheid en milieu.

 

VIL-VCU

Het VIL-VCU diploma (Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU) is nodig voor intercedenten en leidinggevenden bij een VCU-gecertificeerd uitzendbureau dat personeel levert aan VCA-gecertificeerde bedrijven. Dit diploma bevestigt jouw basiskennis van veiligheid, gezondheid en milieu, en jouw vermogen om dit toe te passen ten behoeve van de uitgeleende medewerkers.

 

Voorbereiding op het examen

Een grondige voorbereiding is essentieel voor succes bij het VCA-examen. Hiervoor kunt u gebruikmaken van de volgende bronnen:

 

VCA-lesmateriaal

Ons aanbod lesmateriaal voorziet u van de benodigde kennis en ondersteuning om met vertrouwen het VCA-examen tegemoet te treden.

Bekijk het VCA-lesmateriaal

 

VCA-proefexamen

Het VCA-proefexamen geeft u inzicht in hoe het examen er precies uitziet. Hierbij kunt u uw vaardigheden testen en vertrouwd raken met het type vragen die opgenomen zijn in het VCA-examen.

Ga naar het proefexamen

 

Flexibele examenmomenten en -locaties

Bij Examenbureau ViAlex Nederland bieden we diverse opties voor het afleggen van uw VCA-examen. Er zijn talrijke examenlocaties waar u kunt deelnemen aan het examen. Daarbij heeft u keuze tussen verschillende dagen en tijdstippen, waardoor u altijd een passend moment vindt. Ook momenten buiten de reguliere kantoortijden zijn geen probleem. Als u vragen heeft over de examenmomenten, dan kunt u hier altijd contact over opnemen. EBVN staat voor u klaar. Onze flexibele examenmomenten maken het voor iedereen mogelijk om het examen op een beschikbaar moment te doen.

 

VCA-diploma’s en pasje

Geslaagde kandidaten ontvangen na een succesvolle afronding van het examen een digitaal VCA-diploma en pasje via Examenbureau ViAlex Nederland. Het diploma is 10 jaar geldig en wordt geregistreerd in het Centraal Diploma Register. Daarnaast staan er op het pasje alle noodzakelijke gegevens van het diploma vermeld. Zo heeft u alle gegevens altijd bij de hand.

 

Contact

Met de juiste voorbereiding en kennis kunt u met vertrouwen het VCA-examen afleggen en uw diploma behalen. Neem de tijd om te studeren, maak gebruik van onze bronnen en aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft. Wij wensen u veel succes!